February 24, 2011

SELIPAR RM4


hari ni aku decide nak g tgk mak aku kt 
INSTITUT AMINUDDIN BAKI
kat genting highland sane tu.dye de kursus kt sna. 
aku g sebb memikirkan yg aku x leh balik umah minggu ni sebb de game netball
anjuran INTER-MEDICAL DEBATE AND SPORTS.

aku gerak dalm kol 3 ptg <--sah2 la aku x g kelas english an. :P
.tyme ni cuaca da hujan renyai2
ok aku x kesah la kan. sebb aku merncg tu amik public transport je pon
aku amik teksi kt ppum. tyme ni da mle hujan lebat selebat lebatnye smpi 
klu bwak kete tu xnmpk sgt depan.
bayang kan laaaaaaa
aku minx anta smpi stesen u je.
mule2 igt nk nek bas tp da hujan lebat cmni aku amik lrt smpi gombak. pastu amik teksi teros ke IAB.
atas cdgn kawan 'BAPOK' aku sorg ni a.k.a acap. :P
mahal gle baps la dye cas aku. RM55 tu. klu x dye nk amik RM65 mampui aku pokai. huh~
tp x kesah la kan. sebb da hujan cmni.

yg wat aku cm org gila sebab mse hujan tgh mencurah2 menyiram bumi ALLAH ni.
bole plak pacik teksi tu drop aku kt depan stesen u as depan area pasar mlm pantai dalam tu tp bwah jambatan la.
mksdnye aku kne seberang ke stesen u lalu bawh jambatan tu
mle ok la. aku igt x kne hujan an.
masyaALLAH. dengan hujan yg mcm tu. air deras. aku seberang la jaln.
bole pula mse lintas tu aku lalu la kt tempat air deras n kne hujan lebat plak tu. habis basah aku.
tyme2 kritikal ni la. selipar yg aku pakai tertanggal. n deras di bawa arus yg kt tepi stesen u tu
pastu mcm org gila la aku kejar selipar aku tu dengn harapan dapat balik.
alhamdulillah la dapat. :)). klu la aku x sempat tgkap selipar buruk aku yg hnya RM4 tu.
msty da sampi masuk federal highway da. sadis +tragis je.
mle xnk kejar. tp bile pk balik x kn la aku nak kaki ayam kan g jmpe mak aku.
sah2 la mcm org gila betol aku ni. huh~
dlm hati aku da redha da. cmne la org yg tgk aku tyme tu an.
ish2. kesian budak ni. xpon msty dye igt aku gila. adoi la~
aku waras lagi. huhu

lepas aku da selamatkan selipar aku tu,
bole plak ttbe depan mata aku de org yg aku kenal. ades~
*tyme2 cmni la nk tambahkan kemaluan aku lagi.
seb bek la yg muncul tu senior 3rd year laki yg aku agak rapat. klu x malu bertimbun2 la.
lepas tnye2 bertegur sapa sume. aku pon teros kan perjalan ke IAB.
mse nak g beli tiket lrt tu kt ats tu aku nmpk ade kedai kecil jual selipar.
hati aku berdetik ::

 "klu la betol selipar aku hanyut td. msty aku beli selipar kt sni. org kedai ni plak cm taw2 je perkara cmni ade berlaku. strategik gile tempat dye berniaga."

*ni cm kire monolog sedapkan hati je. ngupenye de org len juga mengalami naseb yg sme cm aku.

alhamdulillah dlm kol 5 cmtu aku sampai.
mak aku da tggu da kt pondok guard tu sambut kedatangan aku.
gumbira x terkata. akhirnya selepas dugaan yg menimpa aku ni.
dapat juga jumpe ibunda tersyang. :)



3 comments:

@L said...

tu la study medic terlebih.. :p

MUHAMMAD AIMAN said...

Giler mencabar perjlnan ko semlm...

umi.farhana said...

weyh. mne la aku study medic terlebeyh. cmtu je la.

aiman. kan kan kan!?!?!? x snagka.